perjantai 15. lokakuuta 2010

Retroa ja ei niin retroa

Korin pohjalla on jonkin aikaa pyörinyt pari kerää Schoeller+Stahl Fortissima Socka Mexiko Coloria suurinpiirtein kaikissa sateenkaaren väreissä (väri nro 0035) odottaen sopivaa mallia. Broadripple socks istui tuohon lankaan paremmin kuin hyvin. Tässä he nyt ovat, retroa kerrakseen:

Puikot 2,5 mm ja langankulutus 60 g, loppukeristähän tekee vielä vaikka toiset. Jälleen kiva malli, joka istuu jalkaan hyvin. Päätteleminen silmukoimalla toi vaihtelua. Nämä ovat mukana Sukkasadon Heinäladossa.

Toiset sukat, ei niin retrot eikä edes mukana Sukkasadossa. Ohje, Twisted, Knittystä kuten edellisissäkin. Jotenkin nuo Knittyn mallit nyt vaan vetivät puoleensa.. Mallilla tarkoitus tehdä toisetkin sukat, kertonee varmaan mielipiteeni siitä.

Mutta lanka Sandnesin Mini Palett: ihana liukuvärjätty, mutta ei se paras vaihtoehto sukkiin. Välillä paksua melkein huopaantuvaa ja välillä yhden säikeen paksuista. Ja minä onneton aloitin vielä kerän keskeltä, seurauksena lukuisat hetket kerää selvittäen. Toisen sukan kärjessä näkyy terävämpi värin vaihto, siinä vaiheessa loppui tämän neulojan pinna selvittää sotkua! Muutenkin värit eivät täsmää, mutta se ei varmaankaan tällaisessa langassa haittaa, eihän? Langankulutus n. 70 g 2.25 mm puikoilla. Nämä aloitettu ennen Sukkasatoa, joten satoa eivät kartuta.

Ja kuvissa tietysti väärissä jaloissa:)

Kiitos kaikille edellisen postauksen jakkua ja sukkia kommentoineille. Kommentteja on aina niin mukava lukea, kiitos!!

6 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kauniita sukkia olet neulonut :)

Satu U kirjoitti...

Kauniita kauniita!! Harmi ettei tuo Palett ole tasalaatuista, väri on ihana.

MariJ kirjoitti...

Ihania sukkia! :)

Pitsisukka kirjoitti...

Kauniita sukkia!

Sartsa kirjoitti...

Kummatkin sukat on hienot. Tykkään molempien väristä ja etenkin sinisten kuviosta. Kävin kurkkaamassa ohjetta, mut ei minulla riitä huumorintaju lontoonkielisiin ohjeisiin. Välillä harmittaa, kun joku tosi nätti ja kiva ois jossain, mut englanniksi. Ei sen puoleen, etten enkkuakin osais, mut jotenkin se ei vaan innosta.

se maijamyöhänen :) kirjoitti...

No woi kääk ku hianot minipaletit...siis määä kans mut taidan sortua "perinteiseen raitaan"...ja jons sekottais tummansinisen kans tai jonku tummemman(mul sama sävykii :)), kiitos tietosista sinulle ja palaamma