keskiviikko 18. elokuuta 2010

Oho, Päivi päivittää!!

Johan tässä on tovi vierähtänyt edellisestä postauksesta. Kesä on ehtinyt loppusuoralle, vaan vielä sitä on jäljellä:) Lomat on lomailtu pikkureissuja tehden ja perheen kanssa rauhoittuen. Rauhoittuen murkun ja melkein murkun kanssa, niinpä! Onneksi rakkaalla aviomiehellä tuo vaihe on jo ohi, tuo vähän tasapainoa tähän arkeen :D

Kesä hiljentää tahdin käsitöiden tai ainakin valmistuneiden osalta. Jotain kuitenkin on valmiiksi saatu. Vein ystävälleni Leenalle lahjaksi langat Novitan virkattuun huiviin malli 17. Malli näytti kivalta tehdä, joten pitihän minunkin se kokeilla. Leena teki punaisen version ja minä päädyin siniseen, se kun on ikuinen kestosuosikkini.
Vasta kun huivi oli jo valmis huomasin että siihen olevan korjauksia Novitan sivuilla. Ihmettelinkin valmistunutta huiviani, että kuinka ihmeessä se oikein retkottaa jotenkin kummasti. Enpä viitsinyt tehdä suurempia purkamisia, joten päätin korjata jälkikäteen neulaa apuna käyttäen. Ei ehkä ihan täydellinen mutta saa luvan kelvata.Lankana ohjeen mukainen Novitan Puro Batik, menekki n. 250 g. Koukku 3.5 mm. Hapsuista tein mallia lyhyemmät, pidän niistä enemmän. Ohjeessa olevia virheitä lukuunottamatta pidin mallista ja lopputuloskin oli... no joo.. ihan mukiinmenevä. On tuo virkkaaminen vaan mukavaa etenkin näin kesällä!


Kuten useat varmaan jo tietävätkin, on Sukkasato taas alkamassa ensi kuussa. Mukaan lähden minäkin, josko muutaman parin saisi aikaiseksi. Talvi tulee ja varpaidenlämmittimiä tarvitaan aina.


6 kommenttia:

Eija kirjoitti...

ooo laa laa hieno on, ja sulla vasta hieno blogipohja on.

Sartsa kirjoitti...

Kaunis on huivi. Olen katellu samaa ohjetta sillä silmällä. Sit kun muistais, että siihen on ne korjaukset seuraavassa lehessä. Ärsyttävää, kun on virheitä, mut ihmisethän niitä vissiin silloin tällöin tekee.

Satu U kirjoitti...

Ohoo niinpäs päivitti Päivi! ;-) Mullakaan ei oikein tuo bloggaaminen nykyään saa tuulta purjeisiin, kummallista....
Mutta huivisi on hieno!!!!

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi! :) Mullakin tuo on tekolistalla, teen sen siitä kirjavasta Batikista.

Leena kirjoitti...

Kyllä on kaunis ja näyttää jotenkin paremmalta kuin omani, johtuuko käsialasta vai "virheistä", joita en tiennyt ohjeessa olevankaan ? Kesä on täälläkin mennyt murkun elämää varovasti johdatellessa/seuraillessa, alkaakohan pian kääntyä voiton puolelle...

Anneli kirjoitti...

Nätti on myös tämä huivi, sekä tuo ylempänä oleva jakku !