sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Puroraitaa

Talven viimeisille pakkasille valmistui taannoin Brooklyn Tweedin Noro Striped Scarf. Sopivaa Noroa kun ei löytynyt tähän hätään, vaihdoin langaksi Novitan Puron. Kulutin Puroa 4 kerää. Väreinä muistaakseni iltanuotio, jäätynyt karpalo ja ruska. Puikkojen koko 4.5 mm.

Huivi on ollut koekäytössä muutaman viikon ja toistaiseksi hyvältä vaikuttaa. Lämmin ja pehmeä. Värit minulle mieluisat. Tästä huivista tuli sopiva pari Puro-baskerille. Nyt sillä tosin on pikapuoliin edessä siirto kesälomalle, kelit kun viimeinkin näyttävät hieman keväisemmiltä.


Ympäri Suomea on viime aikoina käynnistelty Sytomyssykeräyksiä. Niiden tarkoituksena on kerätä myssyjä naisille (ehkäpä myös miehille ja lapsille), jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen.

Keski-Pohjanmaalla olemme osaltamme päättäneet tulla mukaan talkoisiin. Virkkaamme ja neulomme myssyjä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan syöpäpoliklinikan potilaiden tarpeisiin. Lisää tietoa tempauksesta löydät Keski-Pohjanmaan neuleystävien sivuilta. Sieltä löydät linkit Oulusta kampanjan alunperin liikkeelle laittaneiden naisten blogeihin ja sitä kautta muihin keräyksiin ja muutamaan myssyohjeeseen. Keräysaikaa Keski-Pohjanmaan kampanjan osalta on toukokuun loppuun 2010.

Tarttukaapa puikkoihin tai koukkuun! Yhden myssyn valmistus ei vie paljon aikaa, mutta on iso ilo saajalleen.

5 kommenttia:

Hymy kirjoitti...

Hei!

Kaunis huivi ja värit! Kävin lukemassa alkuperäistekstin, mutta aloittelevana kutojana en ihan saanut ajatuksesta kiinni kuinka raidoitus on tehty? Kahdesta kerästä ts. yksi raita yhdestä kerästä ja toinen toisesta vuorotellen? terkuin neuvosta kiitollinen :)

Mari kirjoitti...

Nätti huivi!

Onnea teidänkin tempaukseen! Hyvä, että saatiin Keski-Pohjanmaallekin myssykeräys, Kokkolaan taitavat minunkin kotipitäjän syöpäsairaat joutua hoitoon. :/

PäiviP kirjoitti...

Hymy: kiitos ja aivan oikein ymmärsit. 2 kerrosta yhdestä kerästä ja seuraavat 2 kerrosta toisesta. Näitä vuorotellaan. Kunkin raidan toisen kerroksen ensimmäinen ja viimeinen silmukka kannattaa nostaa neulomatta niin reunasta saa kauniin.

Mari: kiitos. Kokkolaanpa hyvinkin he tulevat.

Leena kirjoitti...

Heips!

Löysinpä nyt täältä sytomyssyn virkkausohjeen, näyttää kivalta ja helpolta, hankin langat ja teen varmaan pari pipoa ja lähetän sitten sulle. Kiva tehdä välillä muutakin kuin pöytäliinaa, nyt on menossa pitkä kaitaliina keittiön pöydälle, malli omasta päästä.

Anu kirjoitti...

Nätti huivi! Itselläkin on tuollainen Puro-huivi tehtävälistalla, kun vaan joskus ehtis...