maanantai 30. maaliskuuta 2009

Paluu linjoille

Pitkä blogihiljaisuuteni päättyköön. Yli kuukausi vierähti edellisestä päivityksestä, toivottavasti Te lukijat ette ole kaikki kaikonneet.

Mennyt kuukausi on vierähtänyt tavallisessa arkisessa puuhastelussa. Neulottu on myös. Valmistunut on Möbius, joka odottaa pingottamista. Nuo viimeistelytyöt eivät sitten ole minun juttuni: valmistumisaikataulu tahtoo niiden vuoksi aina venähtää. Uskaltaiskohan luvata kuviin lähipäiviksi...

Toinen valmiiksi päätynyt on viime postauksessa alulla ollut Neidin tunikamallinen liivi. Novitan malli Syksy 2008 lehdestä. Ohjeen mukainen lanka Rose Mohair, menekki 119g. Puikot 4 mm pitsiaddit.



Sopiva tuli, toivotaan että Neiti pitää sitä ahkerasti. Mallin neulominen oli mukavaa, helppo mallikerta, lanka ok neulottavaksi, tuntui että työ soljui kuin itsekseen valmiiden kirjoihin.



Keskeneräisenä kevätkeleille (eri asia mille keväälle:o) neuletakki itselle ja tietysti Kevätpäiväntasaushuivi. Olen seurannut valmistuneita huiveja ja nyt pienimuotoinen kriisi itsellä käynnissä, pelkään että huivista tulee liian suuri Sivillasta neulottuna. Lankakorista löytyisi myös ohuempaa huivilankaa ja sormet syyhyävät kokeilemaan... Katsotaan miten jatkossa käy.

Käsityökoulussa punonta jatkuu sekä metalli teemalla että pajusta. Ohessa esimakua pajutyöstä, torniksi pitäisi muotoutua. Kuvat otettu kännykällä, joten laatu on mitä on, pahoittelut.


Tulemme myös kokeilemaan elävän pajunpunontaa. Ihan mielenkiintoinen materiaali, mutta yllättävän raskas käsille. Metallinpunonta tuntuu enemmän minun jutulle. Pahasti näyttää, että hurahdus lajiin iskemässä päälle. Aika näyttää, kuinka pahasti:o)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!