keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kesän jälkeen

Kovin on harvaksi tämä bloggausten tahti käynyt. Mikä lie lorvikatarri tähän kirjoittamiseen iskenyt. Kesän mittaan käsityörintamalla on jotakin kuitenkin tapahtunut ja valmiiksi asti pari työtä päässyt. Keskeneräisissä on sitäkin enemmän.

Kesäinen pitsitoppi ohjeen mukaisesta langasta Novitan Luxus Cottonista. Lankaa löytyi varastosta sopiva määrä, joten olihan se käytettävä pois. Langankulutus 245 g ja puikot 3 ja 3.5 mm. Malli löytyy Novitan kesä 2010 lehdestä.



Toinen lankavaraston tyhjennysprojekti oli kesäisen vihreä. Lankakomeron Sirppi-huivi Regia Cottonista, joka oli pitkään odotellut puikoille pääsyä. Puikot muistaakseni 4 mm ja langanmenekki 94 g. Reunuksen tein neulomalla ainaoikeaa, tuntui jotenkin enempi minun jutulta kuin virkattu reunus. Omaan käyttöön jää. Kiva malli. Pidän, väri tuo kesän mieleen ja kesällä harteilla jo muutaman kerran ollutkin.




Huomaa kuvan tyylikäs puseron helman asettelu :D

Huivirintamalta toinenkin valmis: se tällä hetkellä niin In oleva röyhelöhuivi Shoeller + Stahlin Toniasta. Aikani vannoin että tuo ei ole minun juttu enkä tuollaisia kyllä pidä, mutta jokin sai minut kokeilemaan ja tulihan se valmiiksi ( itse asiassa niitä on parikin toinen kun päätyi jo keväällä äidille lahjaksi). Kyllä minä vaan pidän perinteisestä neulomisesta ja virkkaamisesta enemmän, mutta menetteleehän tuollainen välityönä. Ja tuosta langasta toteutettuna ei oikeastaan hassumpi, ehkäpä sitä tulee jopa käytettyäkin.



Tämänvuotisessa Sukkasadossa olen mukana ja ensimmäiset sukat viimeistelyvaiheessa. Tavoite saavutettu kun ainakin yhden parin sain valmiiksi. Kuviin pääsevät lähipäivinä, jolloin niistä enemmän.