torstai 30. joulukuuta 2010

Jouluksi valmistuneita

Pukinkontin täytteeksi valmistuneet työt ovat odottaneet jo tovin julkista esiintymistään. Nämä lapaset ovat jo osittain ensiesiintymisensä pitäneet. Toinen näistähän valmistui lapaskuun aikana. Huovutetut lapaset, lanka Novita Puron viimevuotinen sävy Revontulet.



Tämä lanka oli alunperin työstymässä pyöröliiviksi, mutta näytti minun makuuni ko. tarkoituksessa hmm.. vähemmän mukavalta, joten sai purkutuomion ja päätyi lapasiin. Työvälineinä 7 mm puikot ja langankulutus 114 g. Lapaset avasi paketista esikoiseni.



Äiti sai Teeteen Cacaosta neulotun jakun. Malli ilmeisimmin Teeteen oma, ainakin sain ohjeen langanoston yhteydessä. Jakku on niitä superhelppoja: miehusta on neulottu poikittain ilman kummempia lisäyksiä tai kavennuksia, kädenteitä lukuunottamatta. 6 mm puikot ja lankaa koko jakkuun kului vain 190 g! On tuo lanka uskomattoman riittoisaa. Erinomainen televisioneule ja lopputuloskin ihan kiva, lämmittää lahjansaajaa. Varastosta löytyisi sama lanka vihreänä, pitäsiköhän kokeilla jossain vaiheessa itselle...



Isä sai perussukat. Seiskaveikka Polkka 3.5 mm puikolla. Eipäs näistä sen kummempaa mainittavaa.



Kuopus tarvitsi pipon, toiveena tupsullinen versio: yhden illan projektina valmistui Yhteishyvän ohjeella Tupsupipo. Lanka ohjeen mukaisesti Novitan Crystal valkoisena 7 mm puikoilla. Suosittu pipo oli: katosi jo ennenkuin ehdin kuvata! Kuvitelkaa silmienne eteen mallin mukainen pipo, mutta valkoisena, sellainen se oli... Asian positiivinen puoli: äiti saa tehdä uuden pipon!

Vuosikin on vaihtumassa, joten Oikein Hyvää Uutta Vuotta kaikille lukijoilleni! Neulokaamme ja kuluttakaamme lankaa ahkerasti myös tulevana vuonna!