sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Puroraitaa

Talven viimeisille pakkasille valmistui taannoin Brooklyn Tweedin Noro Striped Scarf. Sopivaa Noroa kun ei löytynyt tähän hätään, vaihdoin langaksi Novitan Puron. Kulutin Puroa 4 kerää. Väreinä muistaakseni iltanuotio, jäätynyt karpalo ja ruska. Puikkojen koko 4.5 mm.

Huivi on ollut koekäytössä muutaman viikon ja toistaiseksi hyvältä vaikuttaa. Lämmin ja pehmeä. Värit minulle mieluisat. Tästä huivista tuli sopiva pari Puro-baskerille. Nyt sillä tosin on pikapuoliin edessä siirto kesälomalle, kelit kun viimeinkin näyttävät hieman keväisemmiltä.


Ympäri Suomea on viime aikoina käynnistelty Sytomyssykeräyksiä. Niiden tarkoituksena on kerätä myssyjä naisille (ehkäpä myös miehille ja lapsille), jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen.

Keski-Pohjanmaalla olemme osaltamme päättäneet tulla mukaan talkoisiin. Virkkaamme ja neulomme myssyjä Keski-Pohjanmaan keskussairaalan syöpäpoliklinikan potilaiden tarpeisiin. Lisää tietoa tempauksesta löydät Keski-Pohjanmaan neuleystävien sivuilta. Sieltä löydät linkit Oulusta kampanjan alunperin liikkeelle laittaneiden naisten blogeihin ja sitä kautta muihin keräyksiin ja muutamaan myssyohjeeseen. Keräysaikaa Keski-Pohjanmaan kampanjan osalta on toukokuun loppuun 2010.

Tarttukaapa puikkoihin tai koukkuun! Yhden myssyn valmistus ei vie paljon aikaa, mutta on iso ilo saajalleen.

tiistai 16. maaliskuuta 2010

Valmistuneiden satoa

Kankurin Jaanan suunnittelema baskerimalli imaisi minut mukaansa. Malli on erinomainen: kiva tehdä ja pysyy hyvin päässä. Seurauksena 2 uutta valmistunutta samalla mallilla. Versio 1 Novitan Purosta, väri Jäätynyt karpalo:


Tässä kuvassa värit toistuvat lähempänä oikeaa.


Tässä puolestaan malli tulee esille paremmin

4.5 mm pyöröt, silmukoita ohjeen mukaiset 80, langanmenekki 64g. Tästä piti alunperin tulla tyttären päähine. Mutta hän ei kelpuuttanut värejä, joten tekijä sai omaan käyttöönsä. Ei haittaa, päähineitä tarvitaan aina.

Ja versio 2 Sirdar Hug:



6 mm pyöröt,silmukoita 60, langankulutus 65 g. Nyt kelpasi! Väri ja malli tyttären toiveiden mukainen.


Piposisarukset

Pami ojensi minulle plakaatin:



Iso kiitos ja kumarrus! Tämä pitäisi luovuttaa kolmelle eteenpäin. En nyt millään osaa erottaa kolmea blogia lukuisten hyvien blogien joukosta, joten olkoon tämä kaikille seuraamilleni blogeille tasapuolisesti.

Vielä kuviin pari ennenjulkaisematonta käsityökoulun kurssien tuotosta.

Pallovalaisin tunnelman luojaksi. Materiaalina vanha pitsiverho.



Pitsikulho metallipunonnalla, päätyi lopulta kokonsa vuoksi seinäkoristeeksi. Kokeilin kukkiin Rosee-tekniikkaa ja koristeena napit. Mielenkiintoinen työ.



Ja sitten sytomyssyjen pariin. Olisi aika tehdä muutama valmiiksi. Virkkaamalla yksi on puolivalmiina. Seuraava taitaa olla neuleversio, neulonta vetää vain jotenkin enemmän puoleensa. Kuulumisiin!