tiistai 19. tammikuuta 2010

Mukaan kampanjaan

Viime aikoina en ole kovinkaan ahkerasti osallistunut erilaisiin tempauksiin. Nyt osui kohdalle sellainen, jota en voi jättää välistä.

Useammastakin blogista olen lukenut Sytomyssykeräyksestä, jonka takana ovat Seijasisko ja Matleena. Kampanjan aikana on tarkoitus kerätä myssyjä naisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa sytostaattihoidoista johtuen.

Aihe on minulle tällä hetkellä hyvin läheinen. Lähipiirissäni kaksi naista ovat muutaman kuukauden sisällä aloittaneet rankat sytostaattihoidot. Ja hiusten menettäminen voi olla rankka juttu kaiken muun ohella.

Haluan olla omalta osaltani myötäelämässä rankassa elämänvaiheessa ja ilahduttaa hoidoissa kävijöitä myssyjen muodossa.



torstai 14. tammikuuta 2010

Lämmikettä, lisää lämmikettä

Neuloin ennen joulua tytykäiselle Mario myssyn hänen tämänhetkisestä suosikkiväristään violetista. Mamboa oli jäänyt muutaman vuoden takaisesta projektista jäljelle vajaa kerä. Mutta niinhän siinä kävi, että hieman loppui lanka kesken.

Mietintämyssy käyntiin, mitä teen: pienennänkö aavistuksen vai puranko oman myssyni, jota olen hyvin vähän käyttänyt. Ja mitäpä äiti ei tekisi tyttärensä eteen, paleltukoon vaan oma pää, pääasia että neiti tarkenee (toim. huom. kyllä äidillä päänlämmikeitä löytyy ja lisää suunnitelmissa).



Mario sai mukaansa ripauksen kimmellystä Rose Mohairin muodossa. Malli on kyllä erinomainen, sitä on ilo neuloa ja muoto on juuri oikea: Kiitos Jatta!



Mario myssy
Lanka: Novita Mambo ja Novita Rose Mohair violetti 111 g

Puikot: 5 mm Knit Picks pyöröt ja sukkapuikot

Sitten seuraava ongelma: mitäs teen lopulla Mambolla? Ratkaisu: myssy tarvitsee kaveriksi lapaset, varsinkin kun tytykäisen lapashylly ammottaa melkein tyhjyyttään tai ainakin yksinäisiä kappaleita, joiden kaverit kummasti katoilevat. Surffailemalla löytyi Kalanruotolapasten malli. Söpö malli, näistä taisi tulla tytykäisen suosikit, mikäli käyttöahkeruuteen on uskominen.



Pescovegetarian mittens
Lanka: Novita Mambo violetti 77 g
Puikot: 5 mm Knit Picks sukkapuikot



Mitä seuraavaksi? Kokeilussa on Magic loop. Tähän asti olen vältellyt ko. tekniikkaa erilaisiin tekosyihin vedoten, ei aikaa opetella, sukkapuikot riittävät hyvin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja päätin päihittää taikalenkin. Ja mitäpä siitä seurasi.. kaksi keskeneräistä sukkaa, joita vuorotellen lenkitetään.



Lopuksi kuviin meidän nörtit:



Hyvää alkavaa viikonloppua!

tiistai 5. tammikuuta 2010

Päänlämmittimiä pakkaseen

Pipot,myssyt, baskerit... kaikenlaiset päänlämmittimet ovat sitten innostavia pikkutyöstettäviä. Ainakin kohtuullisesti onnistuessaan:)

Rakkaan puolisoni veli täytti vuosia uuden vuoden ensimmäisenä päivänä, vieläpä tasasellaisia. Hän on mies, joka on tähänastisen elämänsä aikana ehtinyt hankkia vaikka mitä (emme voineet osallistua moottoripyörän hankintaan, kuten toisen veljen kohdalla, kun sekin jo löytyy), joten lahja tuotti tavallista enemmän päänvaivaa. Kunnes joku sisaruksista keksi yksinkertaisen idean: ostetaan Reinot, neulotaan villasukat, lapaset ja pipo! Niille on aina käyttöä. Minun osalle tuli pipo ja mikäs sen parempi malli miehelle kuin Jacques Cousteau.



Jacques Cousteau
Lanka: Sirdar Eco wool dk väri 206, hankittu Kankurista, reilut 80 g, Hieman halkeili, muuten erinomainen lanka.
Puikot: 3 mm 60 cm perinteiset(!) metallipyöröt (Knit Picks tai Addi versio kun vielä puuttuu)


Lanka soveltui erinomaisesti tuohon malliin. Lopputulos toivotunlainen, lahjansaajakin piti siitä ja otti heti käyttöön.



Toinen päänlämmitin valmistui matkalla Vuokattiin ja takaisin (em.päivänsankari juhli siellä). Tyypiltään baskeri, vaikka aika matala sellainen. Malli
Stitch DC Cabled Beret, tuleva käyttäjä luultavasti äitini.



Stitch DC Cabled Beret
Lanka: Rowan Tapestry väri 170/Country 48 g.
Unelmanpehmeä villan ja soijan sekoitus, tätä pitää käyttää uudelleen! Hankittu
Mikaelan Lankatuvasta.
Puikot: Knit Picks 3,5 mm ja 4 mm 40 cm pyörö.


Malleina kuvissa toimivat esikoiseni ja hänen ystävänsä, ikätoverinsa (viikon ikäerolla, tunteneet toisensa jo vauvoina). Kiitos heille! Ja kiitos myös kaikille aikaisempiin postauksiin kommentoineille!