lauantai 31. lokakuuta 2009

Baktus, Pipo & Marjaretki

Ensimmäisenä haluan kiittää kaikille edellisten postausten kommentoijia. Kommentteja on aina yhtä kiva lukea:)

Pitkin lokakuuta on valmistunut muutama työ, jotka halusivat julkisuuteen yhdessä. Ujostelivat raukat yksin esiintymistä.

Sukkasadon Perunalaariin ehti mukaan vielä säärystimet neidille. Perusmalli 3o ja 2n mallineuleella, lankana Novitan uusi Nalle Marjaretki Puolukka. Sopivan joustavat ja lämmittävät. Saaja oli tyytyväinen.

Yhdet sukat, uusimman Ullan ohjeella Verso, ovat tekeytymässä. Toinen sukka valmis ja toinen kantapäävaiheessa. Vielä olisi muutama tunti aikaa neuloa valmiiksi, eivät vaan taida ehtiä enää kasvattamaan minun satoani.



Pitihän se minunkin kokeilla Baktusta. Hyvä, että kokeilin: loistava tv-neule, kaikessa yksinkertaisuudessaan rentouttava toteutettava. Tuota mallia pitää käyttää uudelleen! Näissä neuleissa olin Novita-uskollinen: Seitsemän veljestä Polkka juoksi 4 mm Addeilla 210 g. Ensimmäinen Baktukseni pääsi tyttären asukokonaisuuteen.



Asukokonaisuutta täydentää päähine. Tyttäreni on saavuttanut iän(11v), jolloin ollaan hyvin tarkkoja siitä mitä päälle puetaan. Viime vuotiset pipot ovat out, nyt pitää olla myssy. Onneksi äidin tekemät kelpaavat. Sopiva malli löytyi Suuri Käsityölehdestä 2/08 (vihreä hattu, suunnittelija Merethe Vandås). Lanka Nalle 51g ja puikot KnitPicksin 3 ½ sekä 5 mm pyöröt. Kuvasta malli erottuu valitettavasti huonosti, neidillä kun on musta kausi menossa... mutta malli on pitsineuleinen, sama kuin omassa viime vuonna toteuttamassani myssyssä.



Kirsi kyseli kommentissaan mitä Fannylle kuuluu: hyvää kuuluu, kasvaa kohisten ja vauhtia riittää! Pete on hyväksynyt täysin uuden perheenjäsenen, ikävöi kovasti jos joutuu olemaan Fannysta erossa. Ovat he vaan mainio parivaljakko!

lauantai 17. lokakuuta 2009

Jaywalker nro 2

Jaywalker by Grumperina on malli, joka tuntuu vetävän minua puoleensa. Edellisen postauksen sukat saivat seurakseen ohuesta Kirjopirkasta tehdyn version.



Tuossa mallissa raidat saavat uuden pirteän ulkonäön ja malli on tarpeeksi yksinkertainen tv-neuleeksi. Siinä kai mallin viehätys. Lanka oli kivasti puikoilla soljuvaa (mikäpä ei olisi 2.5 mm Knitpickseillä...:D) Ainut ongelma oli tuolle kerälle sattunut jatkuva langan selvittäminen. Lankaa kului 86 g. Sukat pääsivät mukaan Sukkasadon Perunalaariin sekä puolison jalkoja lämmittämään.

Kummankin kuvan värimaailma vääristää totuutta, kiitos hämärän syyspäivän.