sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Valmistuneiden joukkoon hypänneitä

Tällä kertaa lyhyesti (?) ja ytimekkäästi valmistuneita kuvien kera.

Keeppi Wendy Fusionista, ohje lankojen mukana saatu Tampereen messuilta. Puikot ohjeen mukaiset 6 mm pyöröt 80 ja 60 cm. Lankaa kului 133 g. Lämmittää sopivasti harteita, pidän kovasti.



Ja seuraavaksi Mariomyssy Pääasioihin. Odottanut kuvaajaa viikon verran valmiina. 112 g Mamboa ja 5 mm pyöröt sekä sukkikset. Naapurin neitien Halinalle uhrasi päänsä kun muita vapaaehtoisia ei löytynyt.



Koristeena hahtuvaa helmen kera:


Väri luumu, tässä kuvassa ehkä lähempänä totuutta:

Tästä mallista ei voi olla pitämättä!

Hyvää viikonalkua!

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Äidin aatoksia

Onko totta että minun esikoiseni on aloittamassa jo rippikoulua. Vastahan hän opetteli ensiaskeliaan, istui syöttötuolissa mussutellen lemppariaan, jäisiä puolukoita ja tapaili ensisanojaan. Ja nyt hän lähti ensimmäiseen rippitapaamiseen. Itse en ole vanhentunut, ainakaan ei myönnetä;) Lapsista sen ajan kulun huomaa ja purkkien teksteistä... kummasti pienentävät niitä ajan myötä, onkohan joku direktiivi, wirn*

Pääasioihin olisi valmista: Mariomyssy kuvausta ja mahdollista koristetta vaille. Alulla vielä yksi pipo, jonka valmistumisesta en ole niinkään varma ehtiikö valmiiksi ennen kuun loppua muiden töiden lomassa. En ota paineita, valmistuu jos on valmistuakseen.

Kuopuksen kuvataidekoululla on meneillään vuosinäyttely ja tyttäreni töitä oli esillä pari. Äiti unohti ottaa kunnon kameran mukaan, kännykällä napsaisi muutaman hätäisen kuvan.

Meriaiheinen:


Metallityö Lintu:

Ja mitäs muutakaan äiti voi sanoa kuin olevansa suunnattoman ylpeä!

Hyvää alkavaa viikkoa!

lauantai 10. tammikuuta 2009

Päänlämmikettä


Neidin päätä lämmittämään syntyi Villapeikon ihastuttavalla mallilla Mesi. Sinikirjava Nalle Colori ja luonnonvalkoinen Nalle. Tuo Colorin sävy miellyttää minun silmääni erityisesti. Se vaan on jotenkin niin raikas. Langanmenekki yhteensä 51 g. 3 mm:n bambupyöröä ja sukkiksia. Pääasiat osaltani avattu.


Malli on erinomainen: kaunis ja niiiiiin mukava neuloa. Taidanpa kokeilla joskus myöhemminkin. ToDo lista raukka:)



Meillä on uusi kamera. Canon Ixus90. Kylläpäs tuntuu hyvältä vanhan rinnalla! Nämä kuvat ekat uudella räpsimäni.

Eilen alkoi kevätkausi Käsityökoulussa. Punontaa sisältää kevätkautemme. Aloitimme metallista ja jatkossa myös pajua. Harjoitustyömme on kynttilälyhty, seuraava jo jotain suurempaa. Mielenkiintoista touhua, koukutti minut.

Olen minä onneton kun tuntuu, että kaikkeen mahdolliseen hurahdan. Syksyllä tuntui, että antaakohan aikatauluni myöten jatkaa tuolla, mutta nyt se antaa itselle niin paljon, että enpä taida malttaa lopettaa. Jospa se antaisi voimia pyörittää arkea. Hyvää viikonloppua kaikille!

tiistai 6. tammikuuta 2009

Maalatut lapaset



Muistatteko taannoisen lankamaalauskokeiluni? Vyyhdit ovat odottaneet sopivaa käyttöä lankalaatikon pohjalla. Nyt olen aktiivisesti päättänyt pienentää lankavarastoani ja uhriksi päätyi oranssisävytteinen reaktiiviväreillä maalattu kerä.

Esikoinen, innokas lapastenpitäjä, sai uudet käpälänlämmittimet käyttöönsä. 3 mm bambut, lanka ennen maalausta ohutta Pirkka-lankaa, ellen ihan väärin muista, kaikessa viisaudessani(?) en merkinnyt lankatietoja tarkemmin. Luulin kuluttavani suurimman osan kerästä, mutta päinvastoin kävi: 44 g kului ja jäljelle jäi vielä 55 g! Eipäs suuri lovi tullut varastoon.



Erikoisesti läiskittyi / raidottui. Symmetristen lapasten tekeminen oli mahdottomuus, eipä haitanne: näkyypä käsinvärjäyksen jälki. Mitähän hauskaa lopusta langasta keksisi: toiset lapaset, kämmekkäät, pipo yksivärisen langan kanssa, sukat???? Jätetään marinoitumaan hetkeksi.

maanantai 5. tammikuuta 2009

Joulunaika loppusuoralla

Täällä ollaan vaikka hiljaiseloa on ollutkin. Tasaista, rauhallista toipumista joulunajasta ja uuteen alkaneeseen vuoteen valmistautumista. Todellakin rauhallista jos ajattelee valmistuneita käsitöitä: joulun jälkeen yhdet vaivaiset lapaset, jotka vielä kuvaamatta, huoh! Luvataan kuvia lähipäiville. Pääasioissa yksi pipo valmistumassa. Tyty odottelee sitä päänsä lämmikkeeksi: näillä pakkasilla tarpeen onkin.

Lasten pitkä joululoma on loppusuoralla, surevat ja toisaalta iloitsevatkin koulun jatkumista. Herra Esikoinen odottaa kyllä kovasti jo seuraavaa lomaa, taitaa kuulua murrosiän metkuihin. Pyhät ovat mukavia hengähdystaukoja, mutta on ihan kiva palata normaaliin arkirytmiin.

Rauhallista loppiaista!