keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Kenraaliharjoitus ja paketti

Lapaskuu on kohta alkamassa ja tämä lapastelija on jälleen mukana. Sitä silmällä pitäen verryttelin sormia ja muistelin millaista se lapasten teko oikein onkaan. Ja hauskaahan se on! Tuplalapaset Nallesta 3 mm puikoilla.



Nallekerät ohenivat yhteensä n. 84g. SyksyNalle on Sny:n lähettämää, kiitos hänelle vielä kerran!

Lapasten ohje löytyi Ullan arkistojen kätköistä. Lämpimät ja kätevät: puolta kääntämällä saavat uuden ilmeen. Poika esikoinen nappasi heti käyttöönsä.



Sny-ystäväiseni muisti minua toisen kerran tässä kuussa. Vihjaisi että meillä kaikilla on muistoja tallennettavaksi... Oikeassa on hän. Kiitos kivasta muistojen kirjasta, jota olet upeasti kaunistanut!



Lopuksi vielä lokakuun sitkeät kukkijat melkein lumen keskeltä:


sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Tuulan sukat

Monessa blogissa nähdyt Tuulan sukat vetivät minuakin puoleensa. Novitan Sävy Wool muotoutui tähän kauniiseen ja perinteiseen malliin. Tikuteltu 2.5 mm ebenpuisilla, joista yhden sain poikki loppumetreillä, nyyh:( Lankaa kului 41 g. Menevät suvun nuorimmaisen jalkoja lämmittämään. Mukana ovat Hillokellarin sadossa.

Lisäksi täällä väkerretty salaisia juttuja Sny:lle. Niitä ei tietenkään paljasteta ennenkuin kierros on ohi. Kuopus viettää synttäreitä tulevalla viikolla, joten neulonta-aika taitaa muutamaksi päiväksi muuttua leivonta-ajaksi. Tai ainakin kutistua vähäisemmäksi, kokonaan ilman kun tämä neuloja ei pärjää:)

Kiitos aikaisempien postausten kommentoijille, niitä on kiva lukea! Stressitöntä alkavaa viikkoa kaikille kävijöille!

lauantai 11. lokakuuta 2008

Sukkia ja patalappuja

Eräänä päivänä Katariinassa pyörähtäessäni (tuiki harvinainen ilmiö, wirn*) käsiini osui Schoeller+Stahlin uusi tuttavuus Fortissima Socka Mexiko Color. Karkkivärit, juuri meidän neidin sukkiin sopivat. Joten kokeiltavahan se oli.


Mallineule Broad Spiral Ribbing kirjasta More Sensational Knitted Socks, kärjestä aloitetut, kantapäänä kokeilin Ullan ohjeen mukaista kärjestä aloitettua kiilakantapäätä. Hetken aikaa vaati tekniikka syventymistä, mutta kun ohje avautui niin oli kiva toteutettava. Suosittelen! Puikkoina KnitPicksin 2.5 mm sukkikset.

Nämä menevät mukaan Hillokellarin satoa kartuttamaan.



Otsikko mainitsee myös patalaput:

Himppumummun patalaput 3 mm koukulla, punakirjava Nallesta ja toinen Tennesseestä ja jostakin vanhasta puuvillalanganlopusta. Tosi kiva malli ja nopea! Tuota mallia tulee varmasti kokeiltua muulloinkin. Patalapputalkoisiin menevät he.

Huom, huom!!
Jos olet Kokkolasta tai lähiympäristöstä ja olet kiinnostunut lähtemään Tampereelle Suomen Kädentaidot-messuille, niin käyhän lukemassa Tapaamisblogia ja/tai Aititati- blogia!!

Hyvää viikonloppua kaikille!

torstai 2. lokakuuta 2008

Sny yllätti jälleen

Sny-ystäväni osaa sitten yllättää kerta toisensa jälkeen. Eilen vaihtui kuukausi ja paketti kolahti laatikkoon. Eikä mikä tahansa paketti:



Knitpicksin 5 mm:n irtopäät ja palmikkopuikot kolmea eri kokoa, ne puiset ihanat, vau! Uusi lankatuttavuus: Wisdom Yarnsin Poems, 100% villaa kauniissa ruskean sävyissä Staghorn Cable Neckwarmerin ohjeen ja nappien kera. Lanka ohjeineen ja nappeineen jonottaa puikoille ja toivoo pääsevänsä työn alle mahdollisimman pian. Taitaa käyttää hyväkseen viehätysvoimaansa ja kiilata röyhkeästi muiden suunnitelmissa olevien töiden edelle:) Lanka on unelmanpehmeää, vaatii silittelyjä aina ohikävellessä. Ja olihan paketissa herkkuja myös: Kismet, nam, nam! Toistaiseksi vielä kääreessä, mutta en mene vannomaan kuinka kauan.

Knitpicksit pääsevät työhön Dropsin palmikollisessa raglantakissa, jonka mallitilkut ovat parhaillaan pingottumassa.

Valtavan iso Kiitos SNY, voit olla varma että tykkäsin ja paketti toi piristettä sateiseen päivään!!!

Ja nyt tämä neuloja valmistautuu lähtemään neuleystävien tapaamiseen Katariinassa tyttären sukan kanssa. Toinen on valmis ja toinen hyvällä alulla, jospa illan mittaan etenisi ja osaltani Sukkasato kypsyisi sen aikomani yhden parin verran.