perjantai 29. elokuuta 2008

Arvonta suoritettu

Omalta osalta flunssa on selätetty. Onneksi oli melko nopeasti ohimenevä tauti, ihan kuten esikoiseni minua lohdutti oman kokemuksensa pohjalta. Kuopus oireilee lievästi. Äiti toivoo ettei tauti hänen kohdaltaan pahene.

1-vuotisarvonnassa kyselin rakkainta ja kamalinta neulomusta. Oli kiva lukea muistojanne neulomisuran varrelta. Osalla rakkaimmat neuleet liittyivät johonkin merkittävään tapahtumaan, muistoon, osalla neule oli ollut ensimmäinen laatuaan ja siksi mieleenpainuva. Tai vain yksinkertaisesti mukava neulottava / pidettävä. Oma rakkain neuleeni on pusero, jonka tein rakkaalle aviomiehelleni avioliittomme alkuaikoina. Ensimmäinen suurempi neulomus, jolla osoitin hänelle taitojani; wirn* Aika hieman kulauttanut, mutta on kuitenkin vielä tallella.



Rakas on myös kauan siten valmistunut neuletakki. Akryylilankaa (silloin ei tainnut olla varaa muuhun) mutta mallin neulominen oli suuri nautinto: pitsiä ja palmikkoja, niitä minä rakastan, sopivasti vaihtelua. Oli myös osoitus itselle: selviydyin haasteesta ja sain jotain kaunista aikaiseksi. Se on sitä onnistumisen iloa joka palkitsee lukuisten epäonnistumisten keskellä.



Inhon väristyksiä aiheuttavat neuleet tuntuvat usein saavan kohtalokseen purkamisen tai ufoutumisen. Tai sitten inhokkeja ei haluta yksinkertaisesti muistella, ymmärrettävää:) Koko-ongelmat /materiaalit niissäkin aihetta inhoon usealle. Osalla inhokkimuistot liittyvät kouluun. Toivottavasti enää tänä päivänä ei käy niin. Positiivista kuitenkin, että se ei ole vaikuttanut myöhempään innostukseen. Oma inhokki: ylitse muiden epäonnistumisten on takavuosina tehty jättiläismäinen liivi. Lankana jokin silloin markkinoilla olleista Novitan paksuista langoista, nimeä en muista. Malli oli jossain Novitan ohjelehtisessä. Tarkoituksena oli pitää liiviä takin päällä, mutta aikeeksi jäi. Suurilla puikoilla, paksusta langasta, leveyden puolesta käyttäjäksi olisi mahtunut vaikka norsu ja vielä reilut palmikot, näky ei ollut mitenkään mieltä ylentävä:( Sitä ei muistella tätä enempää eikä kuvata kun sitä ei ole enää olemassakaan.

Ja sitten arvonnan voittaja: tällä kertaa onnetar (=arvontageneraattori) suosi kommentoijaa numerolla 45.



Pitkällisten ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen numeron takaa paljastui Pami, onnittelut!! Pami lähetätkö minulle yhteystietosi wirkkuu ät gmail piste com osoitteeseeni.

Kiitos lukuisille muistoja jakaneille ja onnittelijoille! Teidän vuoksi tämä bloggaus on niin hauskaa ja innostavaa. Ja Taideneulotun takin saamat kommentit saavat minut aivan häkellyksiin, kiitos ja kumarrus!

Nyt työn alla isompana työnä huivivaihdon huivi ja sitähän ei vilautella etukäteen. Poistunkin tästä vapaapäiväni kunniaksi (siunattu lyhyempi työaika!) työstämään sitä. Huomenna työtä säestää pommien pauke. Meidän seudulla kun elokuun viimeinen viikonloppu vietetään Venetsialaisia, huvilakauden päättäjäisiä.

Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

tiistai 26. elokuuta 2008

Pöpö jyllää

Ei tullut arvontaa valitettavasti vielä tälle illalle, ei. Flunssa totaalisesti jyrännyt minut alleen. Juuri ja juuri pakolliset asiat jaksaa tehdä. Palataan linjoille kun vointi hieman parempi.

Edit 27.8
Sny, kyselit puikkotilannettani. Knitpicksin irtopäät ovat puutelistalla. Minulla on pitkä kaapeli, joka on oivallinen suurissa töissä. Irtopäistä esim. koot 3,5, 4 ja 5 mm käyttökelpoisia, omistan vain 4,5 mm kokoiset.

maanantai 25. elokuuta 2008

Se on siinä!




Maalissa ollaan olympianeuleen kanssa. Eilen valmistui kaksi tuntia etuajassa:) Lankana Dropsin Alpaca ja Cotton Viscose 6 mm pyöröillä ja sukkiksilla. Hieman siitä tuli reilun kokoinen, mutta haitanneeko tuo kun on kyse neuletakista. Uskottava se on että kun mukana on puuvillaa niin aina tahtoo venyä minun käsialallani.

Muuten olen ihan tyytyväinen, väri on kiva ja neulepinta tuntuu pehmeältä. Tämä oli ensimmäinen pyöriöstä aloittamani isompi työ ja ensimmäinen myös jossa oli mukana kahta eri lankalaatua. En ainakaan muista, että olisin moista aikaisemmin toteuttanut. Nyt tiedän mitä ehdin parissa viikossa ja mitalikin saavutettiin!

1-vuotisarvonnan voittaja julistetaan huomenna, siihen asti ehtii vielä osallistua. Nyt työn alle pääsee huivivaihdon huivi ja patalaput. Kunhan pahimmasta flunssasta toivutaan.

It's ready, my olympic knitting. Just in time: two hours before the end of the olympics. It' s quite big cardigan but I don't mention about it. Yarn Drops Alpaca and Cotton Viscose together with 6 mm dpn and circs. And new projects wait: the kettle holders and the shawl. I take part to a finnish swap where we knit shawls to an other swap partner.


perjantai 22. elokuuta 2008

Seuraava väliaikaraportti

Langat ehtivät perille, kaksi tuntia ennen postin sulkeutumista viikonlopuksi! Työ jatkuu, nyt on enää itsestä kiinni tuleeko takista valmista ennen sunnuntai-iltaa.

Enempiä turisematta neulomaan lähtee hän! Hyvää viikonloppua olympiapajalta!

torstai 21. elokuuta 2008

Olympiatunnelmia



Uusi lampunvarjostin??

Ei vaan olympianeuleeni valmistautumassa seuraavaan erään. Taideneulotun takin miehusta on paria kierrosta vaille valmis. Vielä olisi hihat jäljellä. Tiukkaa tekee, ansiotyö selkeästi haittaa neulomista. Olisi varmaan pitänyt ottaa lomaviikko:)

Ja nyt on lähellä iso, iso paniikki: lanka uhkaa kaikista laskelmista huolimatta loppua. Ohjeen mukaiset langat ja määrä oli hankittuna. Dropsin Alpacaa jäljellä vajaa kaksi kerää, Cotton viscosea reippaammin. Mahdollista on, että olen hukannut kerän jonnekin kun olen kuljettanut neuletta aina ja joka paikassa mukana.

Onneksi Tapion kauppa riensi apuun, kotikaupungissamme kun ei ole Dropsin lankoja myynnissä. Nyt jännitetään ehtiikö posti kuljettaa huomiseksi perille. Pitäkää peukkuja ja varpaita pystyssä!

Edellisen postauksen Snyni lähettämästä liinasta kyseltiin onko se neulottu: kyllä on ja kooltaan noin 80 cm.

Te, jotka ette ole vielä osallistuneet arvontaan: vielä ehtii. Aikaa olympialaisten päättymiseen saakka. Käykäähän kertomassa parhaimmat ja kamalimmat neulomuksenne!

keskiviikko 20. elokuuta 2008

Olen sanaton

Katsokaa, ihailkaa ja olkaa vapaasti kateellisia:) Jo toinen paketti SNY-paketti tässä kuussa!! Väri ja malli on tosi kaunis. Kiitos SNY, olet uskomaton!! Kuva ei anna oikeutta kauniille työlle, väri on upea hehkuva.



Olen mukana Secretwoolin sukkalankaklubissa ja ensimmäinen paketti on löytänyt tiensä minulle kuten muillekin. Mielenkiintoinen Indie Dyer, tiukkakierteinen Cherry Tree Hill, joista jokainen kerä on uniikki. Mielenkiintoiset värit, kiva kokeilla miten värit asettuvat valmiissa sukassa.

Kyllä yllätykset ovat kivoja!


This time only finnish, sorry!

maanantai 18. elokuuta 2008

Ranteenlämmittimet Ameeriikkaan / Mittens to my swap



Nämä ranteenlämmittimet matkasivat Knitters Treasure Swapin parilleni valtameren taakse. Malli Ullasta Nukkumaijan ranteenlämmittimet, lankana Seitsemän Veljestä ja puikot olisikohan olleet 3 mm. Malli oli tosi hauska, voisipa tehdä useammatkin. Ohjeesta poiketen jätin kiilalisäysten langankierrot näkyviin.



Mittens to my Knitters Treasure Swap partner. Pattern from the Ulla, Nukkumaijan ranteenlämmittimet, yarn Novita Seitsemän Veljestä with 3 mm dpn.

Edit: tämähän kuuluu Project Spectrumiin



Olympianeule valmistuu pikkuhiljaa, välillä iskee paniikki sekä epätoivo ja välillä usko siihen, että kyllä tämä tästä. Viikon päästä nähdään kuinkas oikein kävikään. Kun olympialaiset on saatu kunnialla (tai vähemmän kunnialla läpi), odottaa Patalapputalkoot ja Sukkasato, unohtamatta tietenkään Huivivaihtoa ja perjantaina alkavaa käsityökoulua. Ei ole pelkoa tekemisen loppumisesta, ei:) Näissä aatoksissa hyvää alkanutta viikkoa!



Psstt: 1- vuotisarvonta käynnissä vielä viikon verran, vielä ehtii osallistua!

Edit: Iso, iso Kiitos kaikille onnitteluista!!

maanantai 11. elokuuta 2008

Väliaikaraportti nro 1

Sulkekaa suosiolla silmänne: tämä kuva olympianeuleestani on suorastaan kammottava. Pyöreä neule puikoilla on yksi eniten inhoamistani kuvauskohteista ja vielä iltahämärissä!! On se pyöreä, kyllä, ja kuvauksen aikana kolmella pyöröpuikolla.. No ainakin käy selväksi että aloitettu on:)



Viikonlopun olimme matkoilla, silmukat loin autossa matkalla Kemiin juhlistamaan rakkaani kanssa 20- vuotishääpäivää. Viikonlopun aikana arvatenkin neulominen jäi vähemmälle automatkoja lukuunottamatta.

Aloitus autossa oli haasteellinen: muutaman kerran loin silmukat ennenkuin ne suostuivat liikkuvassa autossa (liekö tiessä erityisen paljon kuoppia?) asettumaan asialliseen järjestykseen sukkapuikoille. Sen jälkeen neule onkin nopeasti edennyt pisimmän pyöröpuikon vaiheeseen. Mutta pikkuhiljaa etenemistahti hidastumasssa silmukkaluvun kasvaessa kasvamistaan.

Ja tästä jatketaan, hiki pinnassa eteepäin. Väliaikaraportteja luvassa lisää kun seuraava etappi saavutetaan.

Tsemppiä kaikille kanssatikuttajille!

lauantai 9. elokuuta 2008

Juhlapäivä ja arvonta



Tänään bloginpitoani on kestänyt tasan 1 vuosi. Aloitin tuolla vuodatuksen puolella ja muutimme blogikoirani kanssa tänne bloggeriin talvella. Vuoteen on mahtunut monenlaista: välillä aktiivisempaa päivittämistä ja välillä hieman harvemmin. Mutta hauskaa on ollut! Se on pääasia ja mikä parasta: tätä kautta olen saanut uusia ystäviä ja tuttavuuksia! Lisäksi omat työt tulee dokumentoitua.

Ja tähän saavutukseen kuuluu arvonta, vai kuinka? Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla mikä on ollut sinulle tähän mennessä kaikkein rakkain neuletyö ja mikä aiheuttaa vieläkin inhon väristyksiä. Vastausaikaa toivottavasti riittävästi: puhallan pelin poikki kun olympialaiset loppuvat. Eli eikun vastailemaan.

perjantai 8. elokuuta 2008

Jitterburgilaiset nimpparisukat / Toe-Ups from Jitterburg

Sukkahistoriani ensimmäiset toe-upit ne siinä pingottuvat. Upea Colinette Jitterburg Jay, puikot 2,5 mm Knit-Picksit.



Tähän asti olen niitä vältetellyt onnistuneesti. Viimein keräsin rohkeuteni ja päätin: nyt tai ei koskaan. Ja mitenkäs kävi? Tekniikka vei mennessään, seuraavat jo aluilla. Jäävät kyllä lepäämään tänään starttaavan olympianeuleen ajaksi.

Olympialaisia varten lämmittely käynnissä: puikot valmiina, samoin langat Dropsin Alpaca ja Cotton Viscose. Mallitilkun kokeilin eilen, ohjeen mukainen puikkokoko 6 hyvä ja lankayhdistelmä tuntui sopivalta kunhan en vaan sotkeudu keriin:) Joten koitos alkakoon!

My first toe-up socks are ready. Yarn Colinette Jitterburg Jay g with 2.5 mm Knit-Picks dpn. The technique is nice: I falled in love on it! The next toe-ups are on the progress. But I believe, I'll frozen them during the Ravelympics. Everything is ready for it: needles, yarn Drops Alpaca and Cotton Viscose: Let's fun begin!!

sunnuntai 3. elokuuta 2008

Vieläkö riittää toppikelejä?...Summertop

Toivon ainakin minä niin. Dropsin sivuilta löytyi tämä virkatun topin ohje. Periaatteenani on ollut että ainakin yksi virkattu pusero/kesä pitäisi valmistua. Ja tässä tämän kesän versio:



Lankana Novitan Samos 6 mm koukulla. Oli tosi hauska tehdä, alaosa tehtiin kahdesta palasta ja yläosa kohovirkkauksella= kaksoispylväät ja kiinteät silmukat vuorokerroksin. Ohjeesta poiketen virkkasin kiinteitä silmukoita viimeistelyksi reunoihin.

Harmi vaan että kesää on enää vähän jäljellä, mutta voisikohan tätä käyttää poolon seurana liivintapaisena? Voisi kokeilla.

I crocheted this DROPS crochet top for myself. Is it too late to wear that for this summer? Maybe, maybe not. Yarn Novita Samos with 6 mm hook. First I crocheted 2 squares that put together as the bottom part of top. After that i crocheted the top part with texture pattern ( 1. row sc and 2. tr). It was nice and quick to do. Simply I like this.

lauantai 2. elokuuta 2008

Luottokortti minulle ja viikonlopun kuulumiset

Kipakan käsityöt blogin Kirsi antoi minulle seuraavan tunnustuksen. KIITOS oikein isolla K:lla kirjoitettuna, näitä on aina yhtä kiva saada!

1. Only 5 people are allowed to receive this award.
2. Four dedicated followers of your blog.
3. One has to be new to your blog and live in another part of the world.
4. You must link back to whoever gave you the award.

Suomeksi siis:
1. Tunnustuksen voi antaa viidelle henkilölle.
2....joista neljä seuraavat blogiasi.
3. Yhden täytyy olla uusi blogissasi ja asua eri paikassa.
4. Linkki siihen blogiin, jolta sait tämän tunnustuksen.

Ja sitten jakoon, tällä kertaa näin:

Outin oikein nurin
Satu H:n väkerrykset
Limeadinen neuleblogi
Puikkoterapiaa
Lirularuloru

Kiitos kuuluisi kyllä kaikille blogia seuraaville ja kommentoiville että tattista vaan kaikille!!

Lähipäivinä kuviin pääsemässä lisää keskeneräisistä valmiiksi pääseviä. Urakointi käynnissä ennen olympianeuleen aloittamista. Malli valittu: Dropsin taideneulottu takki. Aikaisemmin mietinnässä oli Titania, mutta tuo taideneulottu alkoi kiehtomaan enemmän uusine haasteineen. Harppasinkohan liian ison palan? Siinä on haastetta riittävästi, en ole aikaisemmin toteuttanut neuletta pyöriönä, ellei tuota vasta valmistunutta liinaa lasketa mukaan.

Meillä vietetään kohta merkkipäivää, siitäkin lisää piakkoin...

Hyvää viikonlopun jatkoa!


perjantai 1. elokuuta 2008

SNY yllätti minut!

Postipoikamme kiireet eivät helpota: tänään täydellisenä yllätyksenä hän kantoi minulle paketin SNY:ltäni! Vihjailihan hän kyllä jo yhteydenotoissaan että alkukuusta voisi paketti olla tulossa, mutta että näin pian! Pyörittelin pakettia hetken käsissäni ja ihmettelin että miksi SNY-emo on minulle paketin lähettänyt, kunnes tajusin mistä on kysymys:)

Paketin teemana punainen. Kaunis punainen paketti:



ja sisältö:



Trekkingiä värjäämättömänä, Cherry- ja Pink Lemonade KoolAidit, punaiset tuikkukynttilät, Daim- rakeita ( nam), kynä ja Sandra kivoine ohjeineen. Koolausta en ole vielä kokeillutkaan, nyt tuli hyvä syy kokeilla.

ISO ISO KIITOS SNY!! Tästä tulee hauska syksy!

And this time only in finnish, sorry!